Bibliotekerne anmelder

Mirma anmelder Nedstigning af Susanne Lykke

Læs om havet, havfolk og fremtidssamfund

Året er 2080. Undersøiske vulkanudbrud har ødelagt landjorden i store dele af Danmark. Landet er i dyb krise. Ud for Anholt arbejdes der hårdt på nye steder at bo og nye måder at leve på. Med opfindelsen af et nyt materiale: glastik, bliver det muligt at udnytte al den plads, der er på bunden af havet, og undervandsbyen Havets Perle bliver en realitet.
På den anden side af jorden er professor Sam McKay, ejer af Korallernes Videnscenter i Miami, i en alvorlig depression efter en personlig krise. Nyheden om den første undervandsby får livsgnisten til at blusse op igen, og han begiver sig ud på sit livs rejse. 
Havets Perle byder ikke bare på nye venner, han støder også på en 2000 år gammel myte, der viser sig at være en del anderledes end den, som står beskrevet i bøgerne. 
Alt er dog ikke så idyllisk som det ser ud, og Sam kastes ud i at skulle redde meget mere end sit eget liv.

Nedstigningen er en rigtig spændende bog, der givet et interessant indblik i, hvordan en by på bunden af havet kunne eksistere og fungere.
Den er meget deltaljeret i, hvordan man kunne bygge sådan en by op og få den til at løbe rundt, uden at bryde sammen, og hvordan man får et samfund til at fungere i et indelukket område.
Den viser også, hvordan man kan begynde at bygge et samfund op efter en katastrofe.
Den giver et interessant spind på, hvordan et havfolk kan eksistere uden at mennesker har fundet dem, hvordan de lever og hvordan deres samfund er.
Det er en helt anden slags havfolk, end dem vi er vant til at se i andre medier, så det giver et spændende drej i bogen, og skaber en god historie. 

En rigtig god bog, hvis man er interesseret i havet, havfolk og fremtidssamfund.
Det er en ungdomsbog, med sorg og tab, så ikke for de helt unge lånere.
Men kan sagtens læses fra 12 år og op.

Bogen findes også på eReolen.