Om forfatteren/kontakt

Her kan du læse om forfatteren Susanne Lykke fra Ølstykke og sende en hilsen til mailen: forfatter@susannelykke.dk

Jeg er oprindelig født i Hørsholm i 1972, flyttede til Måløv som barn. 

1993-2001 Uddannelse, virksomhed og sygdom …

Efter min ungdomsuddannelse arbejdede jeg to år i fantastiske Schweiz. Hjemme igen tog jeg først en kontoruddannelse med interesse for regnskab og flyttede til Ølstykke. Herefter tog jeg en uddannelse som akupunktør og åbnede Akupunktur-Huset i 2000. I samme periode fik jeg to børn med 14 måneders mellemrum og kort tid herefter diagnosen Multiple Sklerose. Var det så det?

Nej, selvfølgelig ikke!

2002-2008 Livsændringer

Jeg arbejdede nu udelukkende i Akupunktur-Huset, blev skilt og rendte ind i en ny kæreste, der desværre viste sig at være voldelig. Jeg kom ud af forholdet med livet i behold og tilbragte et år alene med mine børn. Herefter mødte jeg i slutningen af 2008 verdens sødeste mand, Flemming.

2009-2016 Mærket og det videre forløb

Flemming overtalte mig til at skrive min første bog, Mærket – af psykopatens spind. Udgivelsen i 2016 blev et vendepunkt i mit liv og førte til foredraget, Hvordan slår man op med en psykopat? Samt jeg udviklede et skriveterapikursus for voldsramte kvinder, Lær at leve igen. Jeg begyndte samtidig at skrive på min næste bog, Pige på mission.

2017-2020 Bøger, bøger, bøger!

I 2017 mødtes jeg med en fremmed kvinde med henblik på at opstarte et skrivefællesskab i Egedal. Det førte til Skrivegruppen i Egedal. Samme år meldte jeg mig også til et novellesamarbejde med to skriveglade forfatterkolleger.

Pige på mission blev udgivet sommeren 2019, og november 2019 udkom novellesamarbejdet, I hver sin retning på mit eget forlag, Lykkedal. Kys og kaos udkom i marts 2020, Nedstigning i oktober 2020 og en e-fagbog E-bog og lydbog – lær at udgive digitalt i december 2020. Sikke et travlt år.

2021 Krimi, Kys og kaos og Egedal Bogfest

2021 udgav jeg min første krimi ‘ Den franske dukke’. Det blev også første år jeg sammen med en anden forfatter arrangerede Egedal Bogfest. Vi fik støtte fra Egedal Erhvervsforening, Egedal Kommune og Statens Kunstfond.

2021 var også året hvor mit læseprojekt ‘Kys og kaos’, der blev støttet af Egedal Kunstråd blev realiseret. Jeg fik den glæde at besøge 16 skoleklasser i Egedal kommune med min skriveworkshop for børn. 300 Kys og kaos-bøger blev tildelt skolerne som klassesæt. Det blev afsluttet med en konkurrence hvor børnene skulle skrive deres egen slutning på bogen ¨Kys og kaos’. 90 børn deltog i konkurrencen. Afslutningseventet på Ganløse Kulturhus var en stor succes. Daværende borgmester Karsten Søndergaard hjalp med at dele præmierne ud til børnene. Tænk at jeg har en bog med 90 forskellige slutninger! Jeg bliver stadig rørt, når jeg tænker på, hvor kreative historier jeg modtog.

Juledagene i 2021 modtog jeg anmelder Marisa Søbys litteraturpris: ‘En forfatter der har gjort en forskel’ – Jeg kan kun sige tusind, tusind tak.

2022-2023 En interesse for lyd opstår

2022 afholdte vi endnu engang Egedal Bogfest. Podcasten SKRIVEtanterne startede i samarbejde med to andre forfattere. Senere på året udgav jeg på Lykkedal ‘Inderst inde’, et kæmpe novelleprojekt med 28 forfattere og 3 redaktører, der afsluttede med en meget stor bogreception i Stenløse Kulturhus. 

2023 indtalte jeg bøgerne Sara, I hver sin retning, Inderst inde, Abdul og de hvide slaver.  SKRIVEtanterne afsluttede og jeg forlod Skrivegruppen i Egedal. Egedal Bogfest rykkede til Egedal Rådhus og fordoblede sine besøgstal. Det var en stor succes.

2024

2024 Fantasy for evigt – podcast har set dagens lys. Du kan lytte til premiereafsnittet her: 

https://www.buzzsprout.com/1986210/14418902-vikingebopladsen-i-frederikssund.mp3?download=true

Du kan læse mere om Fantasy for evigt her:  https://www.susannelykke.dk/2024/02/12/fantasy-for-evigt-podcast/

Der er selvfølgelig mange flere bøger, projekter og bogfester på vej! Og skulle du have lyst til at gøre en forskel for mig, kan du dykke ned i en af mine bøger på eReolen.

Vi ses i bøgerne!

Susanne Lykke