Udtalelser og anmeldelser

Flot anmeldelse af ‘Nedstigning’ fra Bogreden:

Jeg har læst den helt nye roman ‘Nedstigning’ af forfatter Susanne Lykke, som udkommer idag. Forfatteren var mig ganske ukendt, men har flere bøger bag sig og i den grad fanget min opmærksomhed med denne bog.

Året er 2080 og vi møder Sam McKay, en professor i marinbiologi og ejeren af Korallernes Videnscenter i Miami sammen med sin søster Joan. På grund af en ulykke der koster livet på Lucy, hans kæreste, ender Sam i en depressionstilstand uden nogen lyst til noget i livet. Han går aldrig ud, husker knapt nok at spise og hans søster har overtaget styringen af centeret. Men da han et år senere hører om Havets Perle i Ny Danmark, verdens første by under havet, får han revet sig ud af sin trøstesløse tilværelse og søger et rengøringsjob i byen, så han kan se det fantastiske fænomen og starte på en frisk.
Sams kærlighed til havet og livet deri fører ham til havbyen, som er omkranset af en smuk havskov og snart finder nysgerrigheden og glæden sig frem igen.
Men imens han passer sit job og rengører overfladen på byens kuppel, fornemmer han en tilstedeværelse. Da han kigger nærmere på havskoven, dukker en stor glasagtig fisk op og Sam bliver straks betaget af dette væsen. Pludselig bliver Sams liv endnu en gang vendt på hovedet, da væsnet viser sig at være intet mindre end en havfrue og han bliver hvirvlet ind i en problematik han ikke havde forudset.

Nedstigning er en virkelig spændende …

… og fængslende historie, som byder på hvad man vel kan kalde alt godt fra havet.
Genremæssigt er bogen en skøn blanding af fantasy, science fiction og dystopi.
Vi bliver nemlig præsenteret for mytologiske væsener, men også helt uanede former for teknologi, som er resultatet af en verden der har forandret sig.

Historien foregår 50 år ude i fremtiden, hvor det ser virkelig sort ud på klimafronten.
Livet og vegetationen i havet har ændret sig voldsomt over hele kloden, så der må reddes hvad der reddes kan, hvilket også har ført til en by under havet.

Bogen er velskrevet og med et så detaljeret og malende sprog, at billederne står klare for mig og væsenerne helt levende.
Historien virker meget gennemtænkt og fungerer på mig både som en kærlighedserklæring til havet og en løftet pegefinger til os mennesker om, at vi skal passe på vores planet.

Mennesker er destruktive og er ofte drevet frem af magt, griskhed og arrogance. Det er et velkendt fænomen at liv, både planter, dyr eller for den sags skyld mennesker, bliver udryddet eller fordrevet, for at mennesket eller en gruppe af dem fremmes, uanset i hvilken form det må være.
Historien vidner både om den nysgerrighed, åbenhed og lyst til at lære, som omkranser menneskeheden, men også menneskets skyggesider bliver hevet frem i det åbne til skue, hvor jeg blev både vred og meget berørt.

Det er en livsbekræftende …

… og tankevækkende roman, som fangede mig fra starten og var svær at lægge fra sig. Den var yderst underholdende og fordi jeg selv elsker havet, er jeg meget betaget af idéen om at bo i en by i havet og ikke mindst tanken om intelligent liv under havoverfladen i form af et havfolk. Hvem ved hvad der sker i fremtiden, måske bliver det aktuelt en dag, jeg håber dog på at det bliver uden de ekstreme klimaforandringer der er i bogen.
Indtil da kan man udforske mulighederne i denne skønne bog, hvor fantasien udfolder sig og havets mirakler glimter.

4 ud af 5
⭐⭐⭐⭐

Fantasyserien Havets Perle
Udtalelser og anmeldelser Nedstigning
Fantasyserien Havets Perle

Læs mere fra Boganmelder Monika Tess her:
https://www.instagram.com/bogredenhosmonika/?hl=da

Uddrag af den flotte materialevurdering af Pige på mission fra Dansk bibliotekscenter:

Realistisk og psykologisk troværdig fortælling om en ung kvinde, der gennemgår en personlig udvikling og frigørelse, og som man kommer til at holde af. Romanen kommer godt rundt om mange problemstillinger som at være kvinde i en stor gruppe mænd, krigstraumer og frigørelse fra forældrene. Anbefales anskaffet.

Udtalelse fra læsere af Pige på mission:

“Jeg synes, det er en interessant bog, hvor jeg følte mig meget oplyst efterfølgende – da jeg ikke tidligere har læst en bog om livet som udsendt set fra en kvindes synspunkt. Jeg vil give den 4 ud af 5 stjerner.”

Connie Gammelgaard Brøgger om Pige på mission

“Det er en interessant bog, som sætter fokus på udsendte og deres evt. traumer, når de vender hjem igen. Det er en følsom bog, som jeg har reflekteret en del over efterfølgende. Den får mine varmeste anbefalinger.” 

Lena Riis om Pige på mission