Om forfatteren/kontakt

Skriv til mig på: forfatter@susannelykke.dk

Her kan du læse min udvikling gennem livet og bøgernes verden! 

Jeg er født i Hørsholm i 1972, men har haft mit ungdomsliv i Måløv, hvortil jeg flyttede, da jeg var 12 år gammel. Jeg blev hængende i området og købte i 1996 hus i Ølstykke.

Efter min ungdomsuddannelse HH tog jeg ud at rejse. Det blev til to år i fantastiske Schweiz, hvor jeg havde job som stuepige, køkkenhjælper og servitrice på en natklub. Hjemme igen tog jeg en kontoruddannelse med interesse for regnskab. Med en afbrudt HD og megen forvirring over, i hvilken retning jeg skulle gå, startede jeg på en uddannelse som akupunktør og åbnede selvstændig klinik i 2000. Sideløbende arbejdede jeg deltids i en regnskabsafdeling. I samme periode fik jeg to børn med 14 måneders mellemrum og kort tid herefter diagnosen Multiple Sklerose.

Jeg droslede ned og arbejdede nu udelukkende i klinikken, blev skilt fra min daværende mand og rendte ind i en ny kæreste, der kom til at præge mit liv på en meget voldsom måde. Jeg kom ud af forholdet efter et år og tilbragte et år alene med mine børn. Herefter mødte jeg i slutningen af 2008 verdens sødeste mand, Flemming.

Flemming overtalte mig til at skrive min første bog, Mærket – af psykopatens spind. Da jeg hidtil kun havde skrevet stile i folkeskolen, fandt jeg en forfatterskole på nettet. Her tog jeg Kursus I og II, Masterclass og Fortællervinkler. Jeg købte manuskriptforløbet med coach og redigering på mit skrevne manuskript, Mærket. Udgivelsen i 2016 blev et vendepunkt i mit liv og førte til foredraget, Hvordan slår man op med en psykopat? Samt jeg udviklede et skriveterapikursus for voldsramte kvinder, Lær at leve igen. Jeg begyndte samtidig at skrive på min næste bog, Pige på mission.

I 2017 mødtes jeg med en fremmed kvinde med henblik på at opstarte et skrivefællesskab i Egedal. Skrivegruppen i Egedal er i dag fyldt med glade medlemmer. Samme år meldte jeg mig også til et novellesamarbejde med to skriveglade forfatterkolleger.

Pige på mission blev udgivet sommeren 2019, og november 2019 udkom novellesamarbejdet, I hver sin retning på Lykkedal Forlag. Kys og kaos udkom i marts 2020, Nedstigning i oktober 2020 og en e-fagbog E-bog og lydbog – lær at udgive digitalt i december 2020. Sikke et travlt år.

2021 udgav jeg min første krimi ‘ Den franske dukke’. Det blev også første år jeg sammen med forfatteren Rie skovgaard arrangerede Egedal Bogfest. Vi fik støtte fra Egedal Erhvervsforening, Egedal Kommune og Statens Kunstfond. Messen blev så stor en succes, at det bliver en årlig tilbagevendende begivenhed. 

2021 var også året hvor mit læseprojekt ‘Kys og kaos’, der blev støttet af Egedal Kunstråd 2020, blev realiseret. Jeg fik den glæde at besøge 16 skoleklasser i Egedal kommune med min skriveworkshop for børn. 300 Kys og kaos-bøger blev tildelt skolerne som klassesæt. Det blev afsluttet med en konkurrence hvor børnene skulle skrive deres egen slutning på bogen ¨Kys og kaos’. 90 børn deltog i konkurrencen. Afslutningseventet på Ganløse Kulturhus var en stor succes. Daværende borgmester Karsten Søndergaard hjalp med at dele præmierne ud til børnene. Tænk at jeg har en bog med 90 forskellige slutninger! Jeg bliver stadig rørt, når jeg tænker på, hvor kreative historier jeg modtog.

Juledagene i 2021 modtog jeg anmelder Marisa Søbys litteraturpris: ‘En forfatter der har gjort en forskel’ – Jeg kan kun sige tusind, tusind tak.

Det slutter ikke her, der er selvfølgelig mange flere bøger, projekter og bogfester på vej! Meld dig til mit nyhedsbrev, så misser du ikke noget. Og skulle du have lyst til at gøre en forskel for mig, kan du dykke ned i en af mine bøger på eReolen.

Vi ses i bøgerne!

Susanne Lykke